1 Ekim 2022 Akdamar Adası Gezisi

1 Ekim 2022 Akdamar Adası Gezisi

Pansiyonda kalan 9. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Akdamar Adası Gezisi

03.10.2022 725

 

Hedefleri arasında, Van Gölü ve çevresinde bulunan Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi, Van Müzesi (Urartu), Van Kalesi ve Tuşba Antik Şehri, Çavuştepe Kalesi, Hoşap Kalesi, Başkale Peri Bacaları, St. Bartholomeus Kilisesi, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Nemrut Kalderası, İshak Paşa Sarayı gibi bir çok ören yeri ve ziyaret edilmesi gereken mekanları öğrencilere tanıtmak, mezun olmadan önce her bir öğrencimizi bu mekanlardan en az birine götürmek ve akademik başarının yanı sıra kültürel anlamda zengin öğrenciler yetiştirmek olan Van Türk Telekom Fen Lisesi Gezi Kulübü çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Van Türk Telekom Fen Lisesi Gezi Kulübü tarafından 1 Ekim 2022 Cumartesi günü okul pansiyonunda kalan 9. Sınıf öğrencileri için düzenlenen Akdamar Adası gezisine 65 öğrenci 2 idareci ve 3 öğretmen iştirak etti. Pansiyondan otobüs ile alınıp Edremit marinaya transfer edilen öğrenciler, marinada Deniz Otobüsüne binerek Van Gölü'nün göz alıcı manzarası eşliğinde yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından Akdamar Adası'na varmış oldu. Akdamar Surp Haç Kilisesi tanıtımı, fotoğraf çekimleri ve serbest zamanın ardından okula aynı yolla geri dönüldü ve gezi sona erdi.

 

 

Daha önce hiçbir geziye katılmamış, herhangi bir deniz aracına binmemiş veya deniz görmemiş olan öğrencilerin çoğu, aynı zamanda ilk defa Akdamar Adası'na ayak basıp profesyonel tur rehberi eşliğinde bir geziyi tecrübe etmiş oldular. Bu kazanımların yanı sıra, gezi bitiminde öğrencimizin duygularını "Öğretmenim, kendimi değerli hissettim." gibi ifadelerle dile getirmiş olması bile gezimizin ne kadar yerinde ve amacına hizmet etmiş olduğunu göstermiş ve bir sonraki gezinin planlanması için Gezi Kulübü'ne motivasyon kaynağı olmuştur.

Gezimizin düzenlenmesinde katkısı bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'ne teşekkür ederiz.



.